ÇESİAD'DAN MEZUNLAR BULUŞMASI

Okuduğunuz haber
BAŞKAN AŞGIN’DAN “ESTETİK ŞEHİR ÇORUM” PROJELERİ

BELEDİYEDEN DOLANDIRICILIK UYARISI

Anasayfa   /    Gündem    /    BAŞKAN AŞGIN’DAN “ESTETİK ŞEHİR ÇORUM” PROJELERİ

BAŞKAN AŞGIN’DAN “ESTETİK ŞEHİR ÇORUM” PROJELERİ

Çorum Belediyesi, şehrin estetiğinin öne çıkması ve silüetinin güzelleşmesine yönelik yeni adımlar atılacak.

GÜNDEM      04 Mart 2024 - 17:05     0

BAŞKAN AŞGIN’DAN “ESTETİK ŞEHİR ÇORUM” PROJELERİ

 

Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın yeni dönemle ilgili projelerini kamuoyuna açıkladı. Halkın ve şehrin ihtiyaçlarına cevap verecek nitelikte 41 proje hazırlayan Başkan Aşgın “Estetik Şehir Çorum” başlığı altında şehrin görünümünü değiştirecek çalışmaları yeni dönemde hayata geçireceklerini açıkladı.

 

Gazi ve İnönü Caddesinde dış cepheler standart olacak

Başkan Aşgın “Belediyecilik vizyonumuz gereği, şehir estetiğinin öne çıkması ve silüetinin güzelleşmesi için ilk dönemimizde olduğu gibi yeni dönemimizde de güçlü adımlar atacağız. Şehir merkezinde yer alan binaların dış cepheleri ve tabelaların bir standarda kavuşturulması ve görüntü kirliliği oluşturan unsurların bertaraf edilmesi ile şehir merkezimiz Çorum’a yakışır bir görünüm kazanacak.” dedi.  

 

Başkan Aşgın, Gazi ve İnönü Caddelerini kapsayan şehir merkezi cephe sağlıklaştırma projesini, Recep Tayyip Erdoğan Caddesi Kavşağından Eski Emniyet Müdürlüğüne kadar olan kısımda uygulayacaklarını bildirdi.

 

Kültür yolunda cephe sağlıklaştırma yapılacak

Çorum Belediyesi kültür yolunda da cephe sağlıklaştırması yapacak.  Başkan Aşgın, Şeyh Eyüp Sokak’ta 46 yapının cephe sağlıklaştırmasını yapacaklarını açıkladı.  Şeyh Eyüp Sokağı tarihi kent kimliğine uygun bir görünüm kazandıracakları ifade eden Başkan Aşgın “Kültürel kimliğin korunması, estetik sokak mimarisinin ortaya çıkarılması, tarihi kültür yolunun günümüze taşınması için Tarihi Kültür Yolu projemizin ilk aşamasını Şeyh Eyüp Sokak’ta tamamlamıştık. Yeni dönemimizde tarihi yoldaki 46 yapının cephe sağlıklaştırmasını yaparak tarihi kent kimliğine uygun bir görünüme kavuşturacağız.” dedi.

 

“Arastayı Çorum’umuza yakışır hale getireceğiz”

Yeni dönemde tarihi arastanın çehresini değiştirmeye devam edeceklerini kaydeden Başkan Aşgın, “İlk iki etapta çalışmaları başarıyla tamamladık. Yeni dönemimizde de arastada cephe sağlıklaştırma çalışmalarımız büyük bir hızla devam edecek. Altyapı ve üstyapısıyla Arastayı tarihi dokuya uygun olarak Çorum’umuza yakışır hale getireceğiz.” dedi. Başkan Aşgın, 3. Etap kapsamında 101 parselde, 4. etapta ise 248 Parselde olmak üzere toplam 349 parselde çalışma yapacaklarını açıkladı.

 

Şehir girişleri güzelleşecek

Çorum Belediyesi, “Estetik Şehir Çorum” projeleri şehir girişlerini de güzelleştirecek. Şehir girişlerine kent mobilyaları, peyzaj çalışmaları, cephe sağlıklaştırma gibi çalışmaların yapılacağını açıklayan Başkan Aşgın, “Şehir girişlerindeki görüntü kirliliğini, yapacağımız cephe iyileştirmeler ve düzenlemeler ile ortadan kaldırıp şehir girişlerini Çorum’a yakışır hale getireceğiz.” diye konuştu.     

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

SON DAKİKA HABERLERİ